Behagelig kørsel om natten

Sommerferietiden er den tid på året, hvor der er mest trafik på vejene, og hvor mange mennesker foretrækker at køre om natten for at få det fulde udbytte af deres feriedage. Der er normalt mindre trafik efter mørkets frembrud, men risikoen for ulykker øges også i takt med et reduceret udsyn og træthed hos føreren. I Europa sker 37 % af alle trafikdrab om natten, så det er nødvendigt at tage særlige forholdsregler for at gøre kørslen mere sikker:

  • Tænd nærlyset, når tusmørket falder på, så du både får et bedre udsyn og er lettere at se. Det er nødvendigt at køre med nærlyset tændt om natten, når det regner eller sigtbarheden er dårlig. Nogle biler er udstyret med en automatisk lysassistent, der tænder og slukker bilens lys afhængigt af lysforholdene udenfor.
  • 90 % af de informationer, vi har brug for, når vi skal køre bil, indtager vi med vores synssans, og med den reducerede sigtbarhed om natten tager det længere tid at identificere fodgængere, dyr eller lyssignaler. I disse situationer er LED-forlygter en god ven, fordi de giver et bedre lys end halogenlygter, og deres lys ligger meget tæt på dagslyset, hvilket forbedrer førerens udsyn betydeligt.
  • Tilpas din hastighed, så du er i stand til at bremse inden for lyskeglens område. Det anbefales, at du kører langsommere, end du normalt ville gøre om dagen.
  • Hold en sikker afstand, der giver dig ikke under 3 sek. mellem dig og køretøjet foran dig.
  • Vær opmærksom på tidligere træthedstegn, som fx hvis dine øjenlåg begynder at føles tunge, hvis du har problemer med at holde bilen i din egen vognbane, eller hvis du har svært ved at huske den sidste kilometer, du har kørt. Træthed påvirker dine reflekser, og effekten er den samme som at køre med en alkoholpromille på 0,5 i blodet. Det er vigtigt at stoppe ved de første tegn på træthed og få hvilet eller sovet, indtil du kan fortsætte din rejse sikkert. Nogle biler er udstyret med en træthedssensor, der registrerer, når føreren er træt, og viser en advarsel i instrumentpanelet, hvor føreren bliver opfordret til at holde pause.

Hvis du følger disse trin, burde det ikke være nogen sag at komme sikkert frem til din destination.


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk